Jag har något roligt och samtidigt lite tråkigt att berätta för er idag. Jag har under 5 år lagt min tid på att utbilda mig på till ingenjör på Chalmers i Göteborg. Examen var något jag verkligen såg fram emot och längtade att få komma ut i det verkliga arbetslivet. 

Som alla vet kom pandemin med Covid19 in i bilden 2019 och när det äntligen var dags för examen 2021 fanns inga jobb att tillgå. Jag har alltså lagt 5 års studier helt i onödan. Betyder detta att jag kommer gå med svansen mellan benen till min lokala ica handlare och be om en tjänst i kassan?

Svaret är NEJ. Min klasskompis har en förälder som arbetar hos ett företag som distribuerar kransystem för företag och jag har fått möjligheten att börja arbeta där. Jag kommer börja arbeta som kundtjänstmedarbetare. Men klasskompisen har sagt att om jag hanterar detta bra finns det stora möjligheter att avancera inom bolaget. 

Detta betyder att om jag spelar mina kort rätt och gör bra ifrån mig kan jag trots pandemin och inga ingenjörsjobb tillgängliga få ett arbete som ändå passar mig och min utbildning relativt bra. 

Så om två och en halv vecka kommer jag börja min anställning på Abus kransystem och jag ser verkligen fram emot att få nya kollegor och lära mig allt om kransystem. Jag tycker faktiskt om att prata med människor och hjälpa till vid problem, så att arbeta på kundtjänstavdelningen blir säkert kanon ett tag! Sen får vi bara hoppas att det kommer en möjlighet för mig att avancera inom bolaget!

Leave a Reply

Your email address will not be published.