Glada Snickaren » Media – Filmer

Filmarkivet

Här hittar du diverse filmsnuttar hämtade från min blogg. Håll till godo 🙂

02
FEB
2019

Nu kom en lukt – men varifrån?

Posted By :
Comments : 2

Jag undrar om jag inte precis stötte på en “luktvåg”. Det började i varje fall lukta en del, så till den grad att jag tog på mig skyddsmasken igen. Jag står dock över ett gammalt avlopp/brunnsgaller, så vet inte om det kommer därifrån. Det kändes dock som om det slog emot mig nu när jag fick ner översta raden av mursten i hörnet. Ska åka och handla på affären och passa på att ta ett par djupa andetag utomhus samt köra lite med eltandborsten på tänderna utomhus. Fråga mig inte hur, men jag har märkt att luktsinnet förbättras när jag kör med tandborsten. Precis som att vibrationerna i käken hjälper till att nollställa luktsinnet. Sedan ska jag ner i källaren igen och kolla.

Det är gammalt uttag i väggen för ventilation till duschen troligtvis. Längst inne där ser jag trä, dikt an mot betongen, så det kan vara en luktkälla. Avloppet en annan. Syllarna som jag nu börjar kunna skymta en tredje. Det är bara att eliminera det jag hittar.

Och ja, man måste låta så här när man river tunga saker! Den där lilla biten vägde mer än vad jag trodde faktiskt.

16
JAN
2018

Film: Årsresumé 2017

Posted By :
Comments : 2

Lite highlights bara från förra året. Hände ju mycket mer än vad jag själv kom ihåg! Riktigt kul att gå tillbaka i bloggen och titta och se vad jag faktiskt har gjort, för jag har en förmåga att bara se det som ännu är ogjort och inte det som är färdigt.

Som vanligt så TACK för alla kommentarer, mail, pepp, råd, tips och inspiration! Det gör det roligt att blogga vidare när jag får så mycket tillbaka av er läsare.

29
FEB
2016
25
FEB
2016
23
FEB
2016

Film: Årsresumé och highlights från 2015

Posted By :
Comments : 2

Valde ut några highlights från 2015 och klippte ihop lite och som vanligt så går det rätt snabbt i årsresumén och visar inga detaljer just. Jag fick dock dubbelkolla på bloggen flera gånger då jag hade för mig att jag gjorde flera delprojekt längre tillbaka i tiden och inte förra året. Det känns alltså som evigheter sedan redan. Nyttigt med tillbakablick ibland, inte minst då man är dränkt i nya todolistor.

04
NOV
2015

Gamla Badrum + Toalett

Posted By :
Comments : 2

Så här ser det ut och ungefär så här resonerar jag just nu. Ett förtydligande att göra direkt är att när jag menar att avloppet för bidén går att använda till toalett, så menar jag inte samma dimension och rör, utan det är givetvis helt annat.

25
APR
2015
03
APR
2015

Årsresumé 2014

Posted By :
Comments : 0

Ibland är det skönt att stanna upp och fokusera på vad jag faktiskt har gjort – inte bara stirra mig blind på årets todolista.

Filmen får tala för sig själv.

 

22
MAY
2014

Nära tårar del1 – Parksliden

Posted By :
Comments : 6

Idag har inte varit en bra dag, alls. Pga flera orsaker, det kommer fler inlägg på temat.

Jag har nu tillgång till en minigrävare, så slutade tidigare från jobbet för att lära mig apparaten. Fick bara med en planeringsskopa och jag är i behov av en smalare grävskopa, men för att gräva parkslide fungerade den utmärkt.

Tänkte bara gräva lite och kolla hur det såg ut en bit ner i marken där Parksliden växer, så slog sönder staketet och körde ner skopan. Sedan bröt jag ihop, fullständigt. Friska rötter precis överallt. MÄNGDER! Trots att jag haft på Roundup, trots att jag haft på klorin o gudars vet allt. Ett enda skoptag det är massor med rötter att sanera.

Nu förstår jag vad de menar på youtubeklippen från England där de har firmor som jordsanerar Parkslide. De gräver upp och måste sonika sila jorden ren från rötter.

Jag har ingen sil och kan inte sila, särskilt inte den enorma mängden rötter som det visade sig vara. Massor!!! Däremot kan jag plocka bort de absolut största bitarna för hand iaf och att jag bara i huvudtaget gräver av rötter och förstör för växten måste bara svida.

Jag kommer att slå sönder staketet helt på baksidan och gräva på ca 8-10 ställen och jordsanera det värsta iaf. Sedan täcka med presenning, vänta en månad, bort med presenningen och kem’a allt som syns.