Glada Snickaren » Verktyg och maskiner

08
JAN
2020

Intressant med priskoll

Jag älskar verkligen prisjakt och dylika tjänster. Stannade till igår på Jula och tittade på en Makita sticksåg 18V. Reagerade på priset och tänkte att jag måste kolla upp det när jag kommer hem. 2699 kr på jula, på webben flera företag som säljer för under 1800 kr. Exakt samma…
04
DEC
2019

På temat “borde ha köpt”

Det finns en del saker jag ångrar att jag inte köpte eller gjorde dag 1. Även om jag kastade mig över alla luktproblem med huset, vilket hade gjort mig (mer) galen annars. Men härom dagen så tröttnade jag på att alltid ha sopsäckar som måste öppnas precis när man kommer me…
30
OCT
2019

Placering av kapsåg i garage

Jag är på ett sätt glad över att jag inte har bandsåg, klyvsåg och sådant också – för jag hade fått svårt att få plats med något annat i garaget. Jag märker nu när jag målar delar till vanbygget att bara målarplatsen tar upp utrymme. Jag har ännu inte bestämt mig för hur…
30
AUG
2019

Mer strul med robotgräsklipparen

Det är så typiskt. Plötsligt blir det enorma regnoväder, åska och annat så att gräsklipparroboten inte kan köra. Under tiden växer gräset så ända in åt helvete. Sedan precis när roboten kan ut och köra och vädret blir bättre – så strular något. Hörde på den att den gnekade…
12
AUG
2019

Automower 220AC’n rullar igen.

Ibland blir jag bara för trött på mig själv. Jag kan – tro det eller ej – vara riktigt klipsk. Kreativ, kläcka kloka idéer, hitta bra sätt att lösa problem och hinder och ser oftast möjligheter och lösningar på det mesta. Men ibland ser jag tydligen inte skogen för…
12
AUG
2019

Prio v33

Jag måste verkligen få någon slags gräsklippning igång nu a.s.a.p. för nu är det bra mycket mer än en decimeter i höjd på sina ställen. Regnet har vräkt ner sista dygnet också, så klippa manuellt nu blir ingen rolig historia utan då får jag kratta blöta gräshögar efteråt. Får jag…
08
AUG
2019

Robotgräsklipparen strular igen.

Jag lät gräsmattan få vila lite nu ett par dagar + att det kom välbehövligt regn. När jag sedan skulle få igång roboten igen nu så tar den ingen laddning. Samma fel som i våras. Riktigt dålig timeing. Har felsökt, polerat upp kontaktblecken och sådant, men utan bra resultat. De…
30
APR
2019

Vågar inte röra gräsklipparen…

I morse var batteriet fulladdat och den gick ut och klippte fint när jag drog igång den. Så fort jag gör något annat med den så verkar det som om den beter sig konstigt. Funderade ett tag på om det kunde vara lyftsensorn eller något som har flippat ur, men det känns mer som ett…
29
APR
2019

Inte ropa hej innan man kommit över…

Har hittat robotgräsklipparen ståendes stilla ett par gånger nu och själv sett hur den bara stannat – och precis alldeles nyss så gick den tillbaka till exakt samma fel som innan. Vägrar starta och vägrar ladda. Goddamned! Verkar som det får bli att lämna in den på verkstad…
28
APR
2019

Gräsklipparroboten lagad.

När jag skulle byta tillbaka batteri i roboten igår kväll så tyckte jag den betedde sig märkligt i laddstationen, så jag tog och hämtade sandpapper + stålull och polerade upp kontaktblecken på både gräsklippare och laddstation. Voila. Det var felet. Det var antagligen…