Glada Snickaren » Fukt, Elak lukt, Mögel

15
FEB
2020

Dubbla aggregat igång

Jag tror inte för fem öre på detta experiment, men jag griper lite efter halmstrån nu. Om lukten kunde minimeras åtminstone, även om den inte försvinner helt, men bara så att huset upplevs som friskt så skulle jag absolut med gott samvete kunna sälja det och vara helt ärlig vi…
15
FEB
2020

Gasmask PÅ!

Vi kör på med nästa experiment då. Jag ska försöka ozongasa varje utrymme, åtminstone hjälpligt. Samtidigt testa 2st luftrenare. Lite för att se om jag slår ut lukten med ozonet – klarar luftrenarna att hålla ett gott klimat eller slå lukten in igen. Det ger också svar på…
15
FEB
2020

Lite lördagsförkovring

Har försökt googla och läsa in mig på lite om alternativ till “klassiska” FTX och fastnade lite på ett system som heter PAX EOS. Verkar dock låta mycket, både fläkt och utsug och jag tror det blir något mittemellan den där miniventilationen och en riktig FTX-lösnin…
15
FEB
2020

Mini-värmeväxlare?

Först och främst, stort TACK för alla som kommer med alla möjliga idéer. Den här manicken gjorde mig lite nyfiken faktiskt. Om jag skulle installera ett FTX-system så innebär det aggregat på vinden, rördragning, isolering, hålsågning i flera tak osv, det ska kalibreras, filter…
15
FEB
2020

Beställa luktprover

Det är synd att det kostar så sablarns mycket. En VOC-screening för att få veta vad för sorts emissioner som huserar kostar nästan 4000 kr. Skulle jag borra/hacka ur luktprover från syllarna, så är det 2000 kr per luktprov. Jag skulle ju i sådana fall vilja göra det på både…
15
FEB
2020

Fler experiment

Jag är extremt skeptisk till att en enda fotokatalytisk luftrenare skulle räcka till för hela huset, även om jag har ett litet hus. De har ju ingen fläkt vilket jag på ett sätt tycker är märkligt. Mitt ozonaggregat har ju en fläkt för att sprida ozonet och ta in ny luft….
14
FEB
2020

Första luftrenaren på plats

En fotokatalytisk manick är i farten nu. Ska bli intressant att se om den gör någon som helst skillnad i huvud taget.
13
FEB
2020

Spekulation; luftrenare.

Det är väl när man uppnår en viss grad av desperation som man börjar tänka vitt och brett antar jag. Av en händelse så fick jag reklam från en elektronikbutik som hade luftrenare som första produkt i reklamen. Jag tror inte på detta själv rakt av, men “tills motsatsen är…
11
FEB
2020

Bakslag på luktprov

Min vän Maria fick först lukta på luktprover från källaren ute på tomten. Ett av dem luktade mer än trä. Helt klart att mina syllar och eventuellt också golvreglar åtminstone är luktsmittade där nere. Desto värre var det dock med mitt ventilationsprov. Hon reagerade redan innan…
10
FEB
2020

Nästa luktexperiment

Nu kör jag nästa luktexperiment. Pappa Kanalfläkt är intryckt i friskluftsintaget i hallen och blåser ut luft nu. Den suger primärt in luft via mitt arbetsrum intill. Parallellt med det så är badrumsfläkten uppskruvad och den suger in luft främst via sovrummet. Kör jag igån…