Glada Snickaren » Bygg- och arbetsmoment

06
JAN
2020

Flaggstångsj…

Det kan inte se ut som det gör nu med min flaggstång liggandes över hela min gräsmatta. Jag får magsår. Ser ut som det bor en luffare här igen. Idag körde jag ett ryck med verktygen jag hämtade hem igår. Försökte först borra upp godset till flaggstångsfoten, men gudars vad segt…
25
NOV
2019

Prova byta del av syll

Har bestämt mig för att göra ett litet test och se exakt hur svårt det är att byta ut en del av syllarna. Menar, skulle jobbet inte vara grisigt jobbigt eller svårt, så skadar det liksom inte att byta dem. Om det däremot är ett tidskrävande och svårt jobb, så vill jag vara säker…
31
OCT
2019

Lite isolering i källaren

Fick trotsa förkylningen och åtminstone köpa isolering och trycka upp ut mot utsidan i bjälklaget. Jag tror inte jag hade mer än 4 grader i källaren igår och här nere har jag ju vattenledningar och allt dessutom. Istället för att köra avfuktaren där nere så borde jag kunna växla…
29
OCT
2019

“Bo in mig” i garaget

Sågade ur och satte upp den andra bänkskivan igår kväll. Ska bara värma sidolisterna och sätta upp dem också + fila av kanten lite sen. I övrigt ska jag bo in mig lite i garageinredningen. Känna av var och hur allt ska vara. Jag köpte ju två enklare plåthyllor bara tidigare som…
27
OCT
2019

Skruva IKEA-möbler… puh

Puh, att det tar sådan tid att bygga inredning. Det har tagit mig hela helgen mer eller mindre. Tyckte jag hade ett högt tempo när jag väl hade gjort någon stomme och bara kunde mata på, men det är så många olika moment + att det var störigt att skruva överskåpen utan stödregel…
26
OCT
2019

Bygger inredning i garaget

Det är så trångt i garaget att jag får nästan platsbygga IKEA-skåpen, suck. Galet. Tar mycket längre tid att montera. Nästan så det hade gått snabbare att bära in allt i boningshuset och montera där och sedan bära ut. Regnet ute regnar sidledes också så jag kan inte ens stå i…
26
OCT
2019

Paniken över stöket

Den bistra sanningen hur det ser ut i garaget just nu. Jag kan inte ha mina friluftsprylar i gäststugan då de blir mögelsmittade där. Går för all del att sanera, men bara så tråkigt. Sedan högvis med flyttkartonger med alla verktyg i. Massor med byggmaterial som jag har haft…
26
OCT
2019

Garageinredning på g

Jag håller på att bli tokig. Jag kan knappt gå in i garaget mitt som det är nu. Strategin med att packa ner alla verktyg i kartonger, sortera in allt i “såga & kapa”, “måla & slipa” osv var väldigt pedagogiskt och bra. Kruxet är att det fungerade…
25
OCT
2019

Akut byggmoment

Tur i oturen att jag såg det här nu. Carporten är lite tokigt byggt mot mitt garagetak, så dels blåser regnvatten upp längs carport taket och faller ner bakom, alternativt så kommer regnvatten från garaget och faller ner mellan. Carportens tak möter garagetaket mellan undertak…
15
SEP
2019

Behöver addera mer belysning

Jag gjorde ett misstag eller vad man ska säga när jag bytte ytterpanel. Jag borde ha dragit fram rör för kommande elbelysning/fasadbelysning då. Jag vill sätta upp motsvarande lampor som jag har på garaget. En till vänster om entrédörren samt två på fasaden, på gaveln mot…