Nästa steg i renoveringen

Nu är väggarna till huset färdigt och vi rör oss sakta men säkert mot ett färdigt hus. Vi har en del etapper kvar innan vi kan flytta in i huset.

Till och börja med har vi inget vatten eller avlopp påkopplat, vi behöver tydligen kontakta kommunen för att de ska komma och koppla på detta. 

Hörde från en nära vän till mig att det inte heller kommer bli billigt men det är smällar man får ta. Jag tror att vi vinner pengar i slutet ändå eftersom vi får det precis som vi vill ha det. Jag ska någon dag ta och åka ner till fönsterbutiken “Mockfjärds” för att snacka med dem som jobbar där. Tydligen ska de vara väldigt duktiga på det dem gör, fördelen med den fönsterbutiken blir att de hjälper mig att välja rätt fönster till hela fasaden samtidigt som de till och med kan komma hem till mig och installera allting. Jag kan alltså ge bort en del till på huset. Ju mer delar jag kan ge bort till specialister desto bättre känns det. Priset blir högre men resultatet förbättras rejält.

Helt plötsligt känns inte inflyttningsdatumet i Augusti riktigt så långt bort som det gjorde för några månader sedan när det huset inte bestod av mer än en grund.

CMMS system?

Jag tycker att fabriken borde skaffa något system som planerar underhåll. Det har varit lite för mycket produktionsuppehåll på sistone.

Förra årets resultat var något lägre än året innan dess trots att vi hade fler beställningar på våra produkter. Den stora anledningen är att vi tyvärr inte lyckades inte hålla uppe ett tillräckligt högt produktions tempo för att matcha dessa beställningar då även produktionen tog rejält med stryk under förra året.

Den stora anledningen till tappet i produktion är med stor sannolikhet alla produktionsstopp som vi behövde detta året. Maskinerna behöver underhållsarbete minst en gång i månaden. Vi tyckte att det var lite mycket och bestämde oss då för att köra det var tredje månad istället. Resultatet av detta blev förödande, istället för att köra underhållen en gång per månad slutade det upp med att en mängd maskiner behövde underhåll en gång i veckan efter dessa 3 månader.

Vi har därför konstaterat att vi är i behov av ett CMMS som står för “Computerized Maintenance Management System” Då kan vi se till att stopp-tiderna blir minimala och att de blir tillräckligt frekventa för att vi ska slippa behöva vara nära till att stänga ner hela fabriken.

Detta blir ju även lättare för personalen då ingen längre kommer behöva ha ansvar för att komma ihåg underhållen. Det blir dessutom bättre när det kommer till spontana problem just eftersom det numera blir lättare att göra en felanmälan och nå ut till rätt tekniker.

Nu kör vi stenhårt inför nästa år och satsar på att krossa förra årets resultat.

Bästa lösningen för ditt betonggolv

Jag har läst omkring och testat mig fram för att hitta den bästa lösningen för att få till ett mer hållbart golv. Det jag upptäckte var ett företag som heter Inhab Golv som har en tjänst där de, genom diamantslipning, kan polera ditt betonggolv för att öka kvalitén. 

Visste du att ytan under betongen på ditt betonggolv är slitstarkare och mer hållbart än självaste betongen? Ballasten, som denna ytan heter är hårdare och därmed mer slitstarkt och hållbart. Detta är vad Inhab Golv kan hjälpa dig med. Deras tjänst rekommenderades till en bekant som nyligen fått uppleva det färdigställda projektet. Extremt positiv feedback följde resultatet. Han förklarade att man kunde välja mellan att ha matt eller blankt golv varpå han valde matt. Golvet i sig upplevs mycket mer stabilt och slitstarkt, det är inte lite känsliga för skrapskador som betongytan var. 

Sammanfattningsvis tycker jag att du som funderar på att ge nytt liv till ditt golv absolut ska kolla in i Inhab Golv och deras tjänster. HTC Superfloor är inte den enda tjänsten som erbjuds utan du kan definitivt hitta något som passar dig. Du blir bemött av extremt trevlig och kunnig personal som anstränger sig för att du ska få bästa möjliga service. Resultatet av deras projekt blir alltid fenomenalt.

Har eventuellt hittat en ny lösning till vårt lager

Vi försöker alltid bli bättre och jobbar ständigt med att hitta lösningar som gör vår lagerhantering bättre. Vår sits är ju lite speciell då vår lagerlokal har två våningar och som det ser ut idag har vi inte installerat någon bra lösning för att kunna länka samman våningsplanen. Detta bidrar till att man idag måste springa mycket mellan våningsplanen.

 En av våra kunder gav oss ett tips på att vi kan använda oss av ett eller flera paternosterverk. Dessa ska se till att vi kan länka samman våningsplanen och kunna hantera alla lagerplatser oavsett vilken våning man är på.

Några fördelar vi får om vi väljer att installera denna lösning är att vi framförallt anpassar lagret ergonomiskt. Vi slipper jobbiga rörelser och behöver inte längre klättra på stegar för att nå våra produkter. Vi låter istället paternosterverket göra lyften åt oss och flytta produkterna till oss. Vi blir också snabbare och effektivare på vår lagernhantering. Samt att vi också till att vi inte går miste om någon yta då paternosterverket kan bli anpassat för våran tvåplaniga planlösning.

Från vad vi hitills sett ska detta gå att anpassa för att fungera felfritt med vårt befintliga lagersystem vilket gör att vi inte behöver ändra hur vårt dagliga arbete ser ut. 

Den nya lösningen kommer också kunna säkra kvaliteten vi håller. När produkterna blir skyddade i paternosterverket utsätts det för mindre yttre påverkan och slits därför inte lika snabbt som det gör för närvarande.

Skyddet mot stölder kommer också bli bättre då vi kan låsa paternosterverken när vi inte är där. Lyckas någon bryta sig in i lokalerna så kan de inte bryta sig in i de låste utrymmena.

Vi håller fortfarande på att diskutera om vi ska installera en lösning likt denna men det låter som om det hade gjort vårt jobb väldigt mycket effektivare och framförallt lättare.